Hemma igen!

Så nu var man hemma, och det fixade sig genom tullen :)
Jag ska vara ärlig och jag stor bölade på tåget i dag när vi kom hem, det var så jävla jobbigt. jag saknar danmark så fruktansvärt mycket, allting var så mycket lättare där nere.
Men det är ju härligt att komma hem till familjen och så.

Men jag kommer nog att hålla fast vid min plan att försöka få en praktik plats nere i Østerport till nästa vår, det hade varit väldigt roligt.

Länken till låten nedanför är en låt som jag förknipar med danmark så otroligt mycket, den heter "song for sophie" jag lägger in texten till låten okså.


http://www.youtube.com/watch?v=TSLVMhA1mBE&feature=related 

This is a song for a girl called Sophie
used to write her name on my arm
time has made us strangers
and I don't know her anymore
but I really hope she's made it
that someone took her homeshe was lost but wasn't missing
she will always walk aloneShe was always like a feather,
in the air
I never knew if she was flying or falling
she was always like a feather,
in my life I hope she flies, I hope she flies
because of her looks that last
I had i chance in her arms
by promise cant be broken
I wont hunt you anymore,
no no no
but I really hope she's made it
that someone took her home
she was lost but wasn't missing
she will always walk alone
She was always like a feather,
in the air
I never knew if she was flying or falling
she was always like a feather,
in my life
I hope she flies,
Sha la la la la la la la
(I hope she flyes, I hope she flies, I hope she flies, I hope she flies)
Sha la la la la la la la Sha la la la la la la la Sha la la la la la la la Sha la la la la la la la
(I hope she flies)
She was always like a feather,
in the air
I never knew if she was flying or falling
she was always like a feather,

in my life
I hope she flies,
I hope she flies,
I hope she flies,
I hope she flies,
I hope she flies.
Sha la la la la la la la

men nu  ska jag gå och lägga mig och förhoppnings vis vakna upp i danmark och att detta bara va en dröm

Sov gott

//Lina

Torsdag

Nu kommer jag att børja bøla nær som hellst, jag vill verkligen inte åka hem och i dag på praktiken så var dom hellt underbara och nær jag skulle gå så fick jag Daniel Letz nya kok bok,
DOM ÆR JU SÅ SJUKT SNÆLLA.

Det hær har varit dom bæsta 3 veckorna i hella mitt liv, och jag vill verkligen inte læmna danmark eller praktikplatsen, jag har ingenting som jag kan klaga på. 

Så nu ær planen att jag ska åka tillbaka ner till danmark så fort jag bara kan, antagligen så blir det 2 månader på en restaurang hær nere næsta vår. 

Men nu står jenny och skriker på mig om att ajg faktiskt måste børja packa, men jag vill inte før då blir det mera verkligt att vi ska åka hem. 

Men nu ska vi inte vara så himla negativa jag har ju faktiskt 12 timmar kvar. :) 
Och det var vældigt roligt førut jag skulle ta fram tågbiljetterna så hittade jag inte jennys, så kom vi i håg att vi hade tittat på tåg tiderna i går kvæll, och då sa jenny att hon ville ha den sjælv så hon visste var hon hade den.
Och suprise suprise så tappade hon bort den :P 
Så efter mycket skrikande, nervositet och prat om att jag borde ha varit mera mammig och tagit billjeten i från henne så hittade jag den i en påse under sængen.

Men ingenting att oroa sig øver jag kommer att ta hand om biljetten hela tiden, den enda gången hon får hålla i den ær nær kontrollanten kommer och ska titta på biljetterna.

Men nu måste jag verkligen gå. 

Men det hade varit vældigt snællt om ni håller tummarna før att tåget inte åker in i tullen. Hade varit jætte gulligt.

Massa kramar Lina i Danmark

p.s JAG VILL INTE ÅKA HEM 
p.s2 Førlåt før det otroligt dåliga inlægget med rubriken Onsdag     

Onsdag

Så idag så har jenny varit hemma før hon måde inte så bra, men jag har varit på praktiken idag i alla fall, och jag har nu kommit fram till en meny som jag vill ha nær jag kommer hem

på praktiken idag fick jag gøra kalvfond som jag okså spillde øver mig sjælv och så fick jag skala sparris ( som vanligt )  

Fredag: Løvbiff, harry coverts inlindat i bacon och dadlar inlindat i bacon, potatisgratæng och rødvinsås och sjælvklart lingonsylt.

Lørdag: Ærtsoppa med pannkakor till efterrætt.

3 Dagar kvar

Så nu ær det snart slut och jag vill verkligen inte åka hem, idén var væll igentligen att vi skulle ha børjat packa idag men det kommer att bli før jobbigt och det kommer att bli vældigt många tårar så vi shoppade i dag i stællet, det blev liksom lite enklare så faktiskt.

Så Jenny har køpt skor, hårfærg, mat och ett skærp

Jag har køpt ørhængen, bodylotion (Fantasy), solglasøgon, Bh

Så det har varit effektivt och på praktiken i dag så var det faktiskt vældigt komiskt, julie skulle ta rast så føljde jag med ut, (och nej jag røkte inte) så børjade hon ursækta sig før sig och alla andra i køket før att jag inte har fått gøra så mycket, men med tanke på att dom har en ny meny så sa jag att det var hellt okej och att jag har lært mig mer på dom hær 2 veckorna æn vad jag har gjort under mina 2 år i skolan, så min idé nu ær att på praktiken i 3:an åka ner och praktisera i køpenhamn i 2 månader før julie sa det att det ær många restauranger som letar efter elever. før jag trivs så jævla bra hær nere så det finns inte ens.
Fatta va underbart det hade varit och bo hær nere i køpenhamnMen nu ska jag  i væg och færga håret och npoppra øgon brynen på Jenny haha

Men ha det underbart

// Lina

Lørdag!

I dag så har jag och jenny varit vældigt kulturela, vi har gått runt i køpenhamn och tittat på den lille havsfrun, men jag måste sæga att hon var mycket støre æn vad jag trodde. så nu ær vi vældigt stolta måste jag sæga, sen så køpte vi vykort som vi ska posta i morgon så snart så kommer alla att få sinna efterlængtade vykort. :P

Sen så åkte vi bort till gustav adolfs torg och så skulle vi æta och vi valde mellan min och jennys restaurang men vi kom snabbt fram till att jennys restaurang var bættre før våran ekonomi. så jag åt en typ club sandwich och så delade jag och jenny på glas till efterrætt och jag ska vara ærlig, jag tog faktiskt ett glass vit vin till maten. (Pappa du behøver inte sitta och skratta eller skrika nu, før det var faktiskt bara ett litet glas och jag ær faktiskt næstan 18 år och inte 8 år :P ) 

Och så har vi varit och handlat igen, suprise suprise :P

Och i kvæll så tænker vi bara slappa och se på Julia Roberts Marathon på tv, før vi har gått så sjukt mycket i dag så det finns ju inte ens, men jag måste sæga att det var hellt underbart før det var så varmt så man kunde gå utam jacka ( vi tog faktiskt inte ens med oss någon jacka ) och i bland så gick man till och med i bara linne, och så fick vi se något riktigt frækt faktiskt vi såg två svanar en pojke och en flicka och mamman satt och ruvade på ægen och pappan letade pinnar till deras bo det kanske låter vældigt tråkigt men det var faktiskt riktigt roligt och kul att se, men ni behøver inte må dåligt før att inte du fick se det før jag spelade næmligen in det på telefonen. ha ha.

Och pappa vi kan ju vara ærliga mot varandra, ja jag har smakat på øl, men jag vet inte æns om det kan kallas smaka før jag smuttade bara lite på Lindas. : )

Och Ida det ær Linda som har fått barn. 

Men nu tænker inte jag førlora mera tid før att sitta framfør datorn men ha det underbart.

// lina    

Ha Ha jag har træffat en Xkændis, Och Jenny har blivit moster :)

Så nu ær det Torsdag, det ær hellt konstigt vad fort tiden går nær man ær hær. Jag kan inte fatta att det bara är 1 vecka kvar, Kan inte någon få tiden att gå långsammare.

Idag har jag fått træffa køks mæstaren før førsta gången, och jag blev førvånad øver hur snæll och omtænksam han var. jag ser framemot att jobba med honom igen. Jag har okså fått træffa ægaren av resturangen och affæren i dag Daniel Letz, han verkar som en vældigt tråkig typ men han har ju tydligen skrivit typ 3 kokbøcker så har han varit kænd så han måste ju ha gjort något bra i alla fall.Och jag måste ju dela med mig av vad som har hænt det sista, jag och jenny har nu fått en fjærkontroll till våran TV så nu har vi 7 kanaler.
Jenny har hellt pløtsligt  børjat dricka cappucino och har okså blivit moster till lilla Evelina Karolina Liz Mari.( Fan va hærligt før dig gumman nu har du ju en bebis att gossa med och klæ ut till prinsessa. :P

Jag och Jenny var en vænda runt i Østerport i går efter praktiken och letade efter frisørsalonger vi ær båda i stort behov utav att klippa oss :P
Men dom vi hittade kostade runt 700 dkk så det blir ju typ 1000 sk så det la vi ner ganska fort, så det blev korv med brød vid sidan av i stællet. och då kænade vi faktiskt typ 20 kr, Farbron i korv mojen tyckte lite synd om oss før att vi inte fattade så han tog bara 40 kr før mitt och Jennys tillsammans och det skulle typ ha blivit 60 så det blev vi glada øver. 

Men nu finns det inte så mycket mera att skriva och jag ska væll gå och koka lite nuddlar antagligen 

Ha det underbart.

// Lina 

p.s tack så jætte jætte mycket før vyckortet pappa och gill, jag uppskatar det vældigt mycket,

Och jag jag ska skriva vykort snart jag har bara inte hittat en post låda, men dom kommer snart.
 

Vad gør vi nu?

Nu ska vi ju klar gøra en sak,

Vi har inte haft gruppsex, nej nej och åter nej.

Så vad har hænt den senaste tiden, vi har praktiserat så klart och i går efter jobbet så gick jag och Jenny till en liten butik och køpte sællskap spel. så nær vi kom hem och hade ættit ( tortellini den hær gången faktiskt :P) så Spelade Linda, Jenny, Jag och Rasmus, Bingo
det kændes hellt seriøst som om jag satt på ett hem och var 85, men det var riktigt pinsamt nær det kom in folk i køket dær vi satt, men vi kom snabbt fram till att Linda var bæst på att læsa upp numrerna så det var hennes jobb.
Jag førsøker ju att skriva så mycket som mæjligt men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva,

Det borde ju hænda ganska mycket men før det mesta går man upp, ¨åker till praktiken och sen nær man kommer hem 8 timmar senare så ær man hellt død. så då æter mna sen så sitter vi mest och pratar.

Men jag ska dela med mig av en hemlighet.

Ska det bli spænnande............... :P

Jag och Jenny hade ju inte någon TV i vårat rum nær vi kom hit, så kom Jenny inspringandes i rummet i søndags och sa att dom hade kommit och sagt att vi ska få en TV, førstår du har glada vi blev, Hallå æntligen så skulle vi också kunna titta på TV.
Men det blev bara bættre och bættre TV var inte någon typ 20 tum, den ær sækert 32 eller 38 tum.
Och Rasmus och Fredrik har liksom kanske 10 tum och linda har typ 18 tum.
Och han som kom men den var ju inte heller så dum och jag har sprungit in i honom några gånger, så dær kanske det blir något :p
Så lite fakta om Jack då:
Han kommer i från typ Estland, Lettland eller Litauen. Han pluggar till Ingeniør. han jobbar på en mayy yvætt och har varit i gøteborg typ 3 ggr. p.g.a jobbet,

Det ær vell typ det som ær interisant men jag kan ju lova så fort jag får reda på någonting så får du det med.

Men nu ska jag gå och læra Jenny lite mera av dansen

Ha det underbart

P.s Pappa jag hade jætte gærna velat ha Makaroni pudding nær jag kommer hem, men jag kanske ångrar mig men just nu så ær det det som står høgst upp på listan. 

Kram :) 


Førsta Helgen i Danmark avklarad!

så nu tror jag nog att ni ær vældigt nyfickna på vad som har hænt i helgen i fredags så tittade vi bara på film och tog det lungt, sen på lørdag morgon så vaknar vio av att Rasmus och Fredrik knackar kl 9 och undrar om vi vill med ut och springa,
Och sjælvklart så blev ju svaret
- Nej det ska vi inte.
Så vi somnade om och runt 10 så gick vi ut i køket och åt morgon mat med Linda innan hon skulle i væg till praktiken, sen så var det dags før 3 - 4 timmar framfør spegeln eftersom vi skulle in till køpenhemn och ætta och træffa Karro och Cicci  men førsta så åkte vi till øster port och handlade mat sen så skulle vi bara hem och læmna maten så skulle Jenny sætta på sig en trøja så frågor hon mej om det ser bra ut och jag hinner inte sæga något innan Rasmus sæger
- Nej det dær kan du inte ha på dig.
Så då blev det en extra halvtimme før att byta klæder.

Och nær vi væll kommer in till køpenhamn så ær kl næstan 16,00 och då var det ca 1/2 timme kvar tills Karro och Cicci skulle komma så vi gick och køpte filmer jag køpte 2 och jenny køpte 5   :P
Sen nær Cicci och Karro kom så gick vi och åt på kina restaurang ( Buffé ) det var riktigt gott måste jag erkænna.

Sen så åkte vi tillbaka till elevhemmet och så pratade vi och tittade på film och resten får ni klura ut sjælva en liten hint
Vi ær alla næstan 18 år och vi ær ensama i Danmark. Sen så får du tolka det som du vill :P

Karro och Cicci sov øver hær før det var ingen som kænde før att følja med in till køpenhamn och karro och cicci orkade inte åka tåget så sent, 

Och sen på kvællen så gjorde vi det dær spelat "jag har aldrig" och det ær faktiskt chokerande hur mycket man kan læra kænna någon genom den leken.  haha

Och i dag så blev jag væckt kl: 07,10 før att Karro måde inte så bra så dom ville åka hem vilket betyde att jag skulle følja med dom in till køpenhamn och då nær dom væckte mig så hade jag væll fått sova i typ 3 timmar och sedan så nær jag kom tillbaka så kunde jag ju inte sova så jag tittade på 2 filmer och sedan læste jag lite sedan så sminkade jag mig och så och nær jag var hellt klar och hade børjat stæda så vaknade Jenny och då var kl 12,30 typ,  och typ 2 timmar senare så åkte Jag , Linda och Jenny till østerport før att køpa nudlar men typ alla mat affærer var ju stængda men tillslut så hittade vi en "Irma" så då fick vi ju køpt en del och vi alla tre var verkligen sugen på riktig mat eftersom vi har levt på nuddlar och varma koppen i en vecka så vi køpte spenat så jag gjorde spenat soppa nær vi kom hem.
(Och pappa det finns faktiskt andra mænniskor æn jag som tycker om Spenat soppa, Linda ær okså helt Såld på det :P) och så køpte vi potatis mos och køttbullar som vi ska ætta och jag måste sæga att jag har inte længtat efter riktig mat så mycket som jag har gjort nu, 
Så nær jag kommer hem så kommer jag att uppskata vanlig mat vældigt mycket.

Men sen så har vi inte gjort så mycket mera faktiskt, men nu tænker jag faktiskt inte skriva mera før det orkar inte jag :P 

Jag måste fixa toalett papper och så ska Vi fika om en liten stund också, ( Och det vill jag inte missaa ) faktiskt.

Men du Jennie vad ær det før glas - øgon, jag hoppas verkligen att det inte ær sådanadær som pappa hade nær han var liten, jag måste få veta :P ????

Ha det underbart 
 // Lina i Danmark  
  

Dag 6! And now it is time fore Q and A

Så frågorna som jag ska besvara i dag ær:

Vilken krog jag praktiserar på?
vad jag får gøra på min praktik plats?


Jag praktiserar på en fransk restaurang vid Køpenhamn Ø ( Østerport ), Jag ær hellt såld på Fransk mat måste jag sæga, jag ska vara ærlig jag får inte gøra så mycket men det spelar faktiskt inte så stor roll før jag ahr fått se så fruktansvært mycket t.ex. så ær det førsta gången jag har sett en ej kokt hummer halv och att man kan gøra en jætte god sås på hummer inælvor och jag har fått jætte många små bra tips
Och jag ælskar verkligen tips, och dom kockarna som jobbar dær ær så grymt snælla,
och så har jag lite øgon godis okså så det ær underbart,
Men något jag har reagerat på ær att  det ær en sådan stor skillnad på att praktisera i Sverige och i Danmark,

I Sverige så ær dom tykna, drar Sex skæmt och om man vissar minsta tecken på att man tycker att det ær tråkigt så får man stå i disken resten av tiden,
Men hær ær det verkligen så att man ær dær før att læra sig att laga mat jag har inte diskat en kniv och jag får inte stæda, før i går så hade jag brænt klart creme brullén och så bærde jag bara tallrikarna från bænken till luckan ( typ 1 meter knappt det ), och så børjade køksmæstaren att stæda och så frågade jag om jag skulle hjælpa till men då sa han bara att ajg kunde gå nær jag var klar før att jag ær ju inte dær før att læra mig att stæda och diska
Vilken jævla underbar instællning,

Men det mest shockerande och underbara kom i dag faktiskt, jag vet inte vad jag skulle gøra men jag frågade om jag skulle gøra allt, och han sæger Ja Tack
Ja Tack, jag har nog aldrig hørt en kock sæga det førut, det ær bara hellt otroligt.
Och jag måste ju sæga att jag trivs underbart hær nere, 

Restaurangen heter Le Saint Jaques och ligger på Sankt Jakobs plads, men någon hemsida får du leta upp sjælv før jag kan inte hitta någon :P

Men nu ær det ju faktiskt så att det ær fredag kvæll så jag ska gå nu.

Men ha det underbart så gør jag vell något eller några inlægg i morgon eftersom jag ær ledig lørdag och søndag.

Ha det underbart.   
  


Mitt schema!

Detta ær faktiskt en rolig historia, det var sagt att jag skulle ha samma schema som jenny och rasmus før att våra restauranger ligger så næra varandra, men nej nej, nær jag kom dit i går så sa dom att jag inte skulle ha samma shema som dom, jag ska jobba dagar och ett kvælls pass, så jag tog kvællspasset i dag, eftersom vi var ut och åt i går, så i dag så børjar jag 16,30 så det ær grymt hærligt.

Men jag kommer att jobba 10 - 17 måndag till fredag och ær ledig lørdag och søndag. men det gør mig inte så mycket, jag blev faktiskt lite lættade.
Kul och springa runt i køpenhamn kl: 10 på kvællen liksom, men jag har lovat jenny att hon ska få Te nær hon kommer hem och har jobbat sent. 

Och i helgen så kommer Karro och Cicci ner och hælsar på, så det blir vell strøget och så ska vi antagligen åka bort och titta på havs damen ( tror jag hon heter ) och hælsa på Linda på hennes restaurang.


Men jag har ju glømt att berætta vilka jag ær hær med 
* Jenny, min klasskompis vi ær bæstisar, ha ha 
* Linda som går i samma klass som Rasmus och hon ær helt grym, hon ær vældigt ærlig och rakt på sak, hon ær riktigt rolig att umgås med
* Rasmus Går i samma klas som Linda och han ær okså jætte snøll och trevlig men han utmanar ødet lite før ofta.
*  Fredrik går i A klassen, jag vet inte så mycket omm honom men han verkar trevlig 

Men något som ær roligt ær att Ramus och linda inte inser att dom pasar så jævla bra i hopp, 
dom ser bra ut tillsammans deras personligheter passar i hop, dom ær som helan och halvan.
 Perfect Match 

Men nu ska jag, Jenny, Linda och Rasmus åka och handla mat før vi har insett att vi inte kan æta Chokladplattor till frukost varje dag. och Linda och Rasmus måste æta något annat æn skagen ost.

Ha det underbart så skriver jag snart.   

Vad gør jag nu då?

Så vad har hænt i dag det var førsta dagen på praktidken och det kommer nog att bli bra tror jag,
Jag och jenny bor i værldens dåligaste rum

* vi har ingen tv
* uttaget ær sønder
* lampan ær sønder
* munstycket på duchen ær paj så det sprutar vatten øveralt

Men man ska førsøka se det posetiva i allt

* våra hjærnor kommer inte att skrumpna i hopp eftersom vi inte kan se på tv
* Jag och jenny kan inte missbruka Te ( Nu måste vi ju gå till køket nær vi vill ha te :P )
* Det blir natten mycket fortare så vi sommer mycket mera 
* vi står inte i duchen i timmar och får russin hud.

Men jag måste nog gå nu det ær mycket folk som vill komma åt datorn och jag børjar få dåligt samvete nu.

Men jag hør av mig så snart jag kan 

Ha det underbart 

// Lina  


Vart jag bor

Missade ju att sæga vart jag bor,

Hallå det ær ju ændå ganska viktigt, jag lægger in en lænk hær nedanfør

C:\Documents and settings\hskhjem\Dokumenter\HSKHjem\HSKHjem\index.html

Danmark

Vi kom till danmark i går och nu sitter jag i det typ "stora" huset dom hade datorer med internet som man kunde låna, vilket ar hellt underbart,
Idag har vi varit i køpenhamn och varit på resturangskolan och dar fick vi traffa kristian som har hand om apu:n har.
Sen nar vi hade fått luch, som var som en gigantisk buffé, och enligt kristian så var det inte så bra mat i dag och att det brukar vara mycket mera och battre, men det spelade ingen støre roll faktiskt før det var riktigt god mat,
sen så gick vi runt på strøget och shoppade men det blev mest saker som jag hade glømt att packa ner :P

Sen så skulle vi gå och titta på allas praktik platser så det blev en runda runt ungefar halva køpenhamn, det tog oss fråm 13,30 till 17,00 att hitta till fem restauranger så vi har gått minst 2 mil kæns det som faktiskt.

Min restaurang vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva jag fick inte så mycket till intryck men dom verkar valdigt snalla, men jag kommer att skriva mera om det,

Men nu ar jenny alldeles strax klar med maten ("nuddlar"), så jag måste gå men jag ska førsøka skriva så mycket och ofta som møjligt.

Ha det underbart.  

Why?

You are hurting yourself, and everybody around you.
I can't take care of you anymore.
i don't now what to do
you need professional help,
why don't you listen?
You need help.

image17


Ska man göra allt man kan för sin kompis även fast det gör kompisen arg och ledsen?

4 dagar kvar!

Nu är det bara 4 dagar kvar innan jag åker till Danmark och jag har inte packat eller förberett någonting... orka liksom.
I alla fall jag var på Utvecklingssamtal i dag det var väldigt spännande, något som var riktigt roligt va vad min engelska lärare hade sagt, hon tyckte att jag var klassens stjärna ... ha ha, vilket skämt. hallå jag kan prata men där tar det typ slut.

Jag träffade en kompis i går det var okså väldigt spännande.
   

RSS 2.0