Oj oj oj

Står nu i skolan och skriver ett arbete har precis haft prov i buddhism och jag hade det muntligt så nu är alla andra inne och göre det, så egentligen så slutar jag nu men det är ju inte roligt att åka hem själv så jag väntar på dom i stället.
 
Provet gick jätte bra och hon sa om jag gör ett riktigt bra arbete när vi får välja valfri religion så kommer hon antaligen sätta ett högt betyg på mig och det hade ju kännts jätte bra :)

Men som sagt så har jag sjukt mycket att göra så jag ska försöka en uppdatering av helgen sen när jag kommer hem

Bjuder på en grym låt så länge.

Hallå ?!?!



Tjejen är ju grym !!!

Underbart Avslutnings prov avklarat :)

Då va det klart jag kom hem klockan tolv det blev en riktigt lång dag men det va hellt underbart
För att förklara det så detaljerat så känner jag att jag vill berätta det på en gång så först så kommer jag att skriva menyn och sen vad sensorerna (olika kockar och krögare som kommer och bedömer maten) tyckte

Förrätt:
Skagen toast med hemagjord majonäs 
- Det va bra att Majonäsen va smakrik för ofta så smakar den inget. Lite liten så det va mer en amis om man tittade på alla rätter samtidigt.

Varmrätt:
Västerbotten risotto med örtbakad kyckling och citrus sås
- Dom tyckte att det va för mycket mat men att kycklingen va god men att den hade behövt lite mer salt. Och att risoton kunde ha varit lite lösare

Dom sa inte så mycket om varm rätten utan fokuserade väldigt mycket på Desserten som va ...

Dessert: Hallon soppa i choklad skål med  maränger
- Väldigt kreativ och dom tyckte att det va roligt att vi hade försökt göra en dessert som va lite "mer".

Överlaga så blev det underbar kritik dom tyckte om att vi hade ett mera avancerat garnetyr och inte bara en ört sallad utan vi hade Rotfrukts chips. Det va en av kockarna som hette Douglas och han sa att han hade varit på många skolar men han hade aldrig sett än så rolig och kreativ dessert förut så han tog faktiskt kort på den.

Och alla som känner mig vet ju att jag kan prata lite för mycket i bland, Så när jag hade förklarat för dom hur man skulle äta desserten så började en av kockarna skratta så mycket så han höll en meny framför ansiktet.

Super nöjd med dagen är jag men nu måste jag gå och lägga mig för jag har kör lektion i morgon bitti.

Sov gott

// Lillasyster

Äntligen

Nu är det dags för det jag har väntat på i ett tag. Avslutnings provet först så har jag en kör lektion men klockan 12:00 då kör vi i gång.

Lycka till alla andra som har i dag :)

// Lillasyster

Volbeat

Bästa låten just nu

Maj blomma

Stressigt blir det nu i slut spurten innan studenten. Jag jobbade i Söndags och pluggade. Började klockan halv nio i går med slut prov det blev inte lika svårt som jag trodde så det är i dom stunderna som man är glad att man verkligen har lyssnat på lektionerna och verkligen pluggat på dom små proven.

I dag var det en ganska kort dag i skolan men morgonen började dock med att jag försov mig. men jag han till första lektionen en då efter skolan så åkte jag till banken eftersom min internet bank inte riktigt har funkat. Så just nu har jag precis betalat räkningar.

Just precis nu så tittar jag på Desperat Houswifes, läser den nya RS tidningen och bloggar. Älskar att göra en massa saker samtidigt.
 

Men det blir en riktigt lugn kväll i soffan framför Tv:n för i morgon blir det en otroligt långs dag. Det är ju nämligen dags för det praktiska provet och det går ut på att man lagar en 3 rätters middag till 3 personer en meny som man två-och-två har kombinerat i hop från en råvaro korg det kommer att vara 3 censorer där och så 9 vanliga gäster sen så kommer det att gå runt domare i köket och bedöma allt från hur man håller kniven till vad man kastar till hur maten smakar.

Det kommer nog att bli riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot det men jag är i lite nervös.


Vi har också fixat ett student flak nu så det är riktigt härligt.

// Lillasyster

En Date med Ben and Jerry :)

Full späckat schema i går gick i skolan mellan 8 - 14.40 sen så gick jag och frida på bio och såg 17 agaiin den va så bra hellt klart värd att se, Zac Efron är grym som " pappa " sen så drog vi hem till Frida och Färgade hennes hår, det blev blonda slingor jätte bra blev det, Det är ju väldigt lätt att det blir gult och inte blondt men det slev det så det va ju jätte bra. 

Jag fick också min student mössa i går det var en del som hade beställt för små men min passar jätte bra. det känns jätte bra. 

I dag så har jag pluggat en väldigt stor del av dagen jag tog en paus mitt i och hälsade på Karro på jobbet och gave henne några papper.

Nu så ska jag hem till syster och Ha en Date med Ben & Jerry :) Men jag ska försöka komma hem i tid för jag behöver en gos natt sömn för i morgon så ska jag jobba till 22 så jag kommer inte att vara hemma förens kl: 00 och jag ska vara i skolan kl 8 för vi ska ha Teoretiskt avslutnings prov. Alltså allting vi har lärt oss i köket under tre år och det är ju en del. Så eftersom jag inte kommer hem förens klockan tolv på kvällen så kommer jag ju inte få sova så mycket.

Kanske den här smaken i dag???

Men nu ska jag snart åka så ha en fortsatt bra Lördag kväll

Ha det underbart

// Lillasyster

Härligt att gyma på morgonen

Jag försov mig lite i morses men jag har varit på gymet nu det gick jätte bra jag sprang i 20 min i lite lutning i en bra hastighet utan att stanna och jag va inte så anfåd efteråt så det känns jätte bra och nui har jag skrivit adresser på Inbjudnings kort. 
Under tiden som jag tittar på så ska det låta riktigt bra omgång måste jag säga 

Frukosten blev Äggröra, Bacon och rostad macka med ost men måste ju unna sig i bland ha det underbart för nu måste jag snart springa till tåget.
'
Ha det

// Lillasyster 

 

Fast inte riktigt så mycket :P

Shopping och Scones :)

Nu har jag även köpt en födelsedags present till den andra kusinen och jag tror allt att hon kommer att bli hellt överlycklig jag har också haft mitt dagliga samtal med Karro (min bästa vän). 



Blev lite uttråkad så jag gjorde lite scones 

75 g Smör

1/2 liter vetemjöl 

2 dl Mjölk

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt 

Gör så här:

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt lägg ssedan i små smör klumpar och häll i mjölken.
Jag tycker att det är lättast att göra det direkt på bänken man blandar i hop dom torra ingredienserna och sen så gör man en liten krater i mitten med HÖGA kanter runt om så knåddar man in lite mjölk i taget så det inte bli "hål" i kanterna.

Dela degen i två bitar och knådda ut dom och lägg på en plåt med bakplåts papper på och bara "hacka" dom lite med en gaffel in i ugnen på 250 C i 8 - 10 minuter.

Men nu ska jag ta en duch och packa min tränings väska för i morgon så ska jag till gymet på morgonen ( eller klockan nio i alla fall ) innan skolan eftersom jag inte börjar förens klockan två så är det så lät att bara låta dagen försvinna men jag brukar försöka att ta mig upp i tid så jag kan utnyttja så mycket som möjligt av dagen. 



Nej nu ska jag titta på det som är kvar av Greys anatomy

Sov gott 

// Lillasyster  


plugg, blod, shopping

Det har varig det gick bra idag, det va en ganska så lugn dag i skolan, först så hade vi religion där vi gick igenom buddhismen lite till för nästa gång vi har lektion så är det nämligen prov, och vi har bara haft två lektioner så man får ju se till att plugga på rejält.

Sen så hade vi Svenska då vi stod framför klassen och pratade om våran praktik plats. Jag är väldigt glad att det aldrig har varit något problem för mig och det kan jag vell egentligen bara tacka min grundskola för, Där kunde man aldrig bara strunta i att redovisa och när man är så liten så har man inte inset att det är jobbigt så jag har haft en väldig tur med det.

Efter skolan så pratade jag med min grupp om avslutnings provet och servetrisen i våran grupp skulle kolla igenom menyn och vinlistan tills i morgon och då skulle vi bara besluta tillsammans att det ( förhoppningsvis ) funkar

Sen så följde jag med Jenny till Blod droppen i Nordstan, Jag va där på min födelsedag och skulle testa mitt blod men jag hade för dåligt järn värde så jag har skulle prova mitt blod i dag okså men det hade fortfarande inte kommit upp så nu måste jag vänta i ett och ett halvt år innan jag får prova igen. Så det är ju lite synd.

Sen så gick vi på stan lite och jag har köpt ett "häfte" till mitt projekt arbete jag känner lixom att eftersom jag har lagt ner så mycket tid på min kokbok så vill jag inte bara lämna in ett häfte med en massa papper.

sen så köpte jag en födelsedags present till min kusin.

ha det


Gott med frukost

Nu har jag precis ätit upp min frukost i dag blev det havre gryns gröt med äpple och kanel. Det blev en hel del pluggande i går så jag somnade direkt efter Desperat houswives.

Och i dag är det först skolan i typ 3 timmar och sen så måste jag hem och plugga samhälls kunskap och religion.
 Jag ska också se om vi i våran grupp kan sätta oss och gå igenom våran meny och vad vi ska ha för Vin tiill jag vill att allting ska vara klart till helgen så jag bara kan fokusera på det Teoretiska provet som vi har på måndag.

Jenny (som jag ska stå i köket med) och jag har bestämt att allting ska vara hellt klart när vi går in i köket så man inte har en massa frågor utan man vet precis vad man ska göra och hur man ska göra det och i vilken ordning.

Våran Dessert är grym och jag hade jätte gärna berättat för er redan nu men det får vänta till efter prov så det får ni se på torsdag eller fredag nästa vecka.

Till helgen så ska jag börja jobba så jag kommer att jobba 11 - 19 på lördag och 13 - 21 på söndag. Härligt att man har lite sov morgon i skolan på måndagar.
 
Ha en underbar dag 

Lillasyster 

 

8 - 16

Det va en riktigt lång dag i skolan i dag. vi började klockan kvart över åtta och slutade klockan fyra.
Vi fick reda på våran Råvaro korg och annat viktigt inför vårat avslutnings prov nästa vecka.

Det ska bli riktigt roligt och jag är i samma grupp som Jenny och Camilla i min klass så jag tror nog att det blir super bra.
Vi har okså börjat med Buddhism i religionen och det är en religion som jag är väldigt intresserad av. Annars så har det inte hänt så mycket mer nu ska jag göra lite instuderings frågor och sen så ska jag kanske baka lite eller något. Känner för att vara lite kreativ. 

I morgon börjar jag inte förän 10.30 så det blir lite plugg i morgon bitti jag får passa på och plugga på morgonen och kvällarna nu när jag jobbar på helgerna.

 

Några av bilderna syster tog på mig!



Den här bilden är en av mina favoriter


Man måste få vara lite oseriös ibland


Riccie lekte lite med bilderna på photo shop.

Stressigt stressigt

Det har varit så sjukt mycket saker den här helgen, hellt galet min syster har ju varithär och då händer det alltid en himla massa saker. så kort fattat så kan man ju säga

* Tagit bilder
* Slottskogen
* Firat påsk
* Träffat Karro och Frida
* m.m

Men i morgon så är det dags för skolan igen, vilket är hellt värdelöst om du frågar mig.

Sov gott



Sol Sol Sol

Underbart väder här i Götet. Det är jätte härligt det är därför uppdateringen har varit dålig i dag. Jag har övnings kört med min pappa det blev mycket parkering.

Sen så har min syster sminkat och fixat håret på mig och så har vi tagit en massa bilder. Det va faktiskt väldigt roligt jag ska försöka lägga några på bloggen när min dator börjar funka igen.

Men nu ska jag sätta i gång och gör en tårta tills i morgon, En Oskar II tårta blir det 

Den ska vell bli ungefär så här fast utan dom hemma gjorda marsipan kyckligar

 

Bye Bye

Sova :)

Nu har hon landat. Nu sitter hon i min soffa och lallar vid datorn och jag sitter vid skriv bordet och lallar på datorn, har hört att Gordon Ramsy kommer till Sverige om det är någon som vet någonting om detta så va så snälla och skriv det du vet som en kommentar.

Va på dtan med Frida det blev en snabbis men vi han planera lite saker inför våran student resa vi är vell inte riktigt sams men det ska nog fixa sig. Vi ska okså hem till Karro på påsk afton så då ska vi slinga håret på Frida och umgås det ska bli riktigt riktigt trevligt.

Men nu ska jag och syster vara sociala eller jag ska försöka :) ha det underbart och Sov Gott



Då va det över för den här gången

Det gick bra hos tand läkaren, Hon va super trevllig och hon tyckte att det såg bättre ut än för ett år sedan så det va ju super bra. Vi diskuterade okså mina visdoms tänder och det ser ut som dom kommer att komma hellt rakt upp så jag kommer antagligen inte att behöva dra dom. ( Vilken lättnad ) 

Men nu ska jag skynda mig att städa på mitt rum för att sedan kunna gå ut och sätta mig i solen för jag ska träffa Frida vid halv fyra så ska vi dra in till stan. 

Så hej svejs så länge 

 

D - day

Ja nu är det ungefär en timma kvar till tandläkaren, det gick ganska bra att sova i natt jag va riktigt trött så jag somnade nästan på en gång. Jag har borstat tänderna nogare än vad jag brukar och så har jag använt tand tråd på morgonen idag, annars så brukar jag använda det på kvällarna.

Men jag ser fram emot att träffa Frida som har varit i väg och åkt skidor. Jag är faktiskt inte så avensjuk med tanke på att jag inte kan åka skidor.
Jag har varit i väg två gånger i mitt liv första gången var jag nog mellan 4 - 6 år då va det ju barn backarna som gällde så det gick ju bra och sen när jag va tio år så skulle hella familjen åka i väg till Grövel sjön ( Jag har för mig att det hette så ).

Dom två första dagarna så åkta jag i barn backarna för att komma in i det, och sen så va det ju dags för dom större backarna och det gick bra tills det va någon som lurade mig till dom röda backarna jag kom vell ner typ 15 meter och sen så satte jag mig ner för det va så fruktansvärt läskigt.
Jag kommer inte i håg hur jag kom ner, men jag vet att det tog väldigt lång tid. 

Sen så skulle min syster Riccie och jag åka tillsammans och när vi hade kommit halv vägs upp så börjar liften ( det va en ankar lift ) börjar skaka så min syster säger åt mig att hoppa av och pulsa ner och jag litar på min syster så jag hoppar av och min syster sitter kvar pch när jag då hade pulsat ner längs sidan av liften så är jag så förbannad och arg så jag vägrar att åka mer.    
Det är ungefär min erfarenhet av skidåkning.

just nu sitter jag och läser lite Teen Vogue och sen så ska jag bara dammsuga av golvet innan jag ska i väg.


Panik och Shopping !

Jag såg brevet från tandläkaren i lördags kväll och sedan dess har jag gått runt med en klump i magen och varit nervös och nu kvällen innan så känns det som jag ska gå i tolv bitar.
Det spelar ingen roll vad det är som händer, typ som i morgon så är det en vanlig rutin underkökning men för min del så skulle det lika gärna kunnat stå att dom skulle dra ut alla mina tänder utan bedövning.
Det känns lixom lite på samma sätt. Jag har till och med kollat upp mina sheman fram till studenten i fall jag måste komma tillbaka och borra eller nått ( Det är ju inte så att jag antar det värsta ... )
 
Pratade med min kompis Frida förut och hon tyckte att vi kunde byta så hon kunde gå för hon tycker att det är lite roligt och så tycker hon om när man får banan lack för det smakar enligt henne väldigt gott.
Men jag blir nervös så fort jag känner lukten av vänt rummet. Och jag springer typ alltid där i från. Ja ja jag kan ju inte göra så fruktansvärt mycket åt det. ( Tyvär ... ) 

Men jag kom på en idé att det hade varit hellt underbart om man hade typ ett fodral som man sätter på tänderna när man ska äta eller dricka, för då utsätter man ju inte tänderna för syre attacker. Det kanske inte är världens smartaste idé men jag skulle nog göra nästan vad som hellst för att slippa tandläkaren.


Men min tandläkare är faktiskt trevlig, hoppas tandläkaren har en lika lugn inställning som tandläkaren Gutsaf.



Jag körde i dag också det gick bra vi övade väldigt mycket på parkeringar och det gick faktiskt ganska bra. jag ska försöka öva på det lite mera hemma bara.

Jag va på gymmet efteråt det va typ jag och sju tusen killar, och jag kände mig väldigt tjejig för jag pratade i telefon i början när jag gick och gjorde ben övningar. Det va nämligen en av mina bästa vänner Karro coh hon är bort rest så vi pratar inte lika ofta så då får man ju passa på när båda har tid.




I morgon är vell planen:
*Att det först blir det lite plugg,
*11:50 tandläkaren,
*övningsköra med pappa ( parkera förhoppningvis ),
*stan med Frida vid kvart i fyra  
*( färga Frida´s hår? )
* Kl: 20.00 hämta syster vid tåget. 



Men nu ska jag varva ner lite innan jag ska sova. 
och se klart på Flight of the Phoenix jag brukar inte tycka om såna filmer men den är faktiskt riktigt bra. 

Sov gott alla läsare.

En underbar morgon

Jag vaknade i morgon och hörde att det regnade och de finns inget bättre än atthöra att det regnar ute och att man får ligga var i sängen.
 
Frukosten blev havregryns gröt med äpple och kanel. Väkldigt gott blev det. Och nu ska jag sätta mig och plugga samhäll.

Körlektionen i går gick bra, jag har börja backa runt hörn och det känns bra, jag har en lektion till i dag vid kvart i fyra. 

Men innan dess så ska jg försöka hinna ringa tll ACER igen och diskutera med dom hur jag sa göra angende min dator. 

Men nu måste jag börja. Mitt arbete handlar om våldtäckt, det är ett ämne som jag känner väldigt starkt för. Så det blir nog ett bra arbete. 

Skriver sen

 


Snabbt inlägg

tänk va fort tiden går när man har massor av saker att prata om. Jag kom hem för en liten stund sedan och ska gå om 7 minuter så nu kastar jag i mig mat samtidigt som jag skriver. Det va jätte bra med min vän och jag fick se hennes bal klänning den va riktigt riktigt snygg men hon liksom jag har inte hittat några vita kläder än så man får vell ta en hel dag och bara leta student kläder men nu måste jag skynda mig massor. Skriver när jag kommer tillbaka.

Ha det underbart


För systers skull

Jag har fått jobb detta känns otroligt bra måste jag säga jag ska som det ser ut nu jobba helger till slutet av maj och sedan några veckor i Augusti och förhoppningsvis så kan ju det leda till något annat till hösten.

Annars så har praktiken tagit slut och det måste jag säga ät lite skrämande eftersom man har delat upp vår teriminen ( även kallad den sista ) I 3 delar innan praktiken, praktiken och efter praktiken och jag trodde i alla fall att det aldrig skulle ta slut men det gkorde det ju så.

Men det är i alla fall bara sju veckor kvar om man räknar med den här veckan för sen så smäller det för den 27 maj så är det student på Burgården.

I dag så ska jag övningsköra klockan kvart i fyra så vi kan vell inte annat än hoppas att det går bra. Men det tror jag nog att det gör jag har i alla fall övat på dom sakerna han ville att jag skulle öva på.
 
I över morgon så ska jag till tandläkaren och det är bara en rutin kontroll men fy va otrevligt det är att gå till tand läkaren, jag har en stor förbi jag får smått panik så fort jag känner lukten i vänt rummet, och vad händer när jag tycker att någon är lite läskigt... jo jag pratar på som jag aldrig kommer att få prata igen, vilket betyder att det bara tar längre tid.  Ja ja det måste ju göras i alla fall.

Men nu ska jag i väg och träffa en kompis men jag försöker att skriva innan jag åker i väg om jag hinner hem. ha den underbart.



RSS 2.0